top of page
Hingabe.jpg

Inside Flow Teacher Training

Hivatalos, AYA által akkreditált 50 órás Inside Flow jógaoktatói képzès.

Szereted az Inside Flow-t? Meg szeretnéd tanulni, hogy a jógagyakorlóiddal is meg tudd osztani? Vagy esetleg már regisztràlt Inside Flow oktató vagy és tovàbb mélyítenèd a tudásod? Akkor ez a képzés Neked szól!​ 

Do you love Inside Flow? Do you want to learn how to share this practice with your students? Or do you already teach Inside Flow and want to refine your teaching skills and understanding of the practice?

Inside Flow oktató akarok lenni!
I want to be an Inside Flow teacher!

s c r o l l  d o w n  f o r  e n g l i s h

 

A képzés időpontjai:

 

2025.01.24.-26. Ami Norton (Inside Flow Pro Teacher)

2025.02.21.-23. Nicki Vellick (Inside Flow Senior Teacher)

2025.03.28.-30. Hie Kim (Inside Flow Pro Teacher)

2025.03.30 Inside Flow koncert**

Péntek 14:30-18:00 ° szombat 10:00-17:00 ° vasárnap 10:00-16:00

A képzés ára: 950,00 €​ helyedet 100 € elöleg befizetésével tudod biztosítani

Bejelentkezés: hello@hbjoga.com

A képzés helyszíne: Sanara Holistic Healing and Yoga Center, Szervita tér 3., 1052 Budapest

A képzés nyelve: angol*

 

A képzés tartalma:

1. A légzés és a mozgás kapcsolata a Vinyasa Flow-ban

Megtanulhatod, hogyan kösd össze a légzést és a mozgást harmónikusan vinyasa flow gyakorlás közben.A kecses, áramló mozdulatok egyenletes légzèssel kombinàlva segítenek elmélyíteni a jógagyakorlàsod és felfedezni a valós fizikai és mentális erőd.Megtanulhatod hogyan add àt mindezt a gyakorlóidnak, hogy optimális Inside Flow élményt tudj nekik közvetíteni az óráidon.​

2. Zeneelmélet & on beat oktatás

Megtanulod, hogyan elemezd a zeneszámokat: “Hol találhatóak a versszakok?” “Milyen hosszú a refrén?”Közelebbről megnézzük, hogyan lehet számolni és érezni az ütemet, hogyan lehet harmónikus playlisteket összeàllítani, és használni a zenét a megfelelő hangulat megteremtéséhez.

 

​3. Kreatív Flow koreografálás - Flow Factory

Hogyan készül egy Inside Flow koreogràfia? Milyen ászanák, mely sorrendben kövessék egymást? Hogyan lehetnek az átvezetések két ászana között folyamatosabbak, áramlóbbak?Többek között ezeket a kérdéseket fogjuk közelebbről megvizsgálni és csoportmunka keretein belül elkezdünk flow-kat kreálni. Megtanulod, hogyan fejezd ki magad kreatívan az Inside Flow eszközeinek & szabályainak segítségével.

 

 4. Órafelépítés - Az Inside Flow óràk struktúrája

Miután megtanultad, hogyan taníthatsz a zene ütemét követve és hogyan épülnek fel az Inside Flow koreogràfiák arra is kiterümk, hogy hogyan tudod a flow-kat megtanítani a résztvevőidnek. Kitérünk rá, hogy hogyan érdemes megtervezni és felèpíteni az óráidat. Különböző óra felépítési (build up) technikákkal fogunk foglalkozni, és azt is megnézzük, milyen sorrendben érdemes tanítanod az egyes elemeket, illetve hogyan tudod a gyakorlóidat tàmogatni abban, hogy az ütemmel összhangban mozogjanak. Az itt elsajàtított eszközökkel nem csak minőségi Inside Flow órákat tudsz majd tartani, a képzés egészében lesz hatással a jógaoktatási stílusodra. 

 

5. Playlist és Storytelling

Az érzelmeknek kiemelt szerepe van az Inside Flow-ban. Egyrészről megtanulod hogyan használd a zenét egy adott hangulat és energia megteremtésére a teremben. Másrészt megnézzük azt is, hogyan tudsz érzelmi témát belefűzni az Inside Flow óráidba. Itt talàlkozik a légzés, a mozgás és a zene, hogy egy teljeskörű gyakorlást alkossanak a test, az elme és a lélek számára. 

 

6. Bizonyítvány és licenc

Az Inside Flow oktatóképzés nemzetközileg elismert & American Yoga Alliance (AYA) által akkreditàlt jógaoktató képzés. Sikeres vizsga esetén megkapod az Inside Flow oktatói bizonyítványod. Kérlek tartsd szem előtt, hogy az Inside Flow egy bejegyzett védjegy. Az Inside Flow oktatói tevékenység az insideflow.com oldalon való regisztràcióhoz és az éves lincencdíj megfizetésèhez kötött. Regisztráció után 50 TRC (training credit) kerül jóváírásra az oktatói oldaladon.

7. Részvételi feltételek

A képzésen való rèszvételhez végzett jógaoktatónak kell lenned (200 órás jógaoktatói alapképzés). Egyedi esetekben résztvehetsz jógaoktatói képesítés nélkül is. Az Inside Flow oktatóképzés nem tartalmazza az ászanák részletes anatómiai és technikai elemzését, így általános jógaismeret mindenképp szükséges. Egy erős vinyasa flow gyakorlás, a zenéhez való affinitás illetve a zene szeretete, valamint a kreativitás előnyös a képzès elvégzèsehez.​

 

További információ & bejelentkezés: hello@hbjoga.com​ 

*(igény szerint magyar fordítás Horváth Beatrix Junior Inside Flow teacher által)

** A koncert a minimum létszám elérése esetén kerül megrendezésre, amennyiben ez a feltétel nem teljesül november 5. vasárnap is normál képzési nap.

 

Inside Flow Training – Content

Dates of training:

2025.01.24.-26. Ami Norton (Inside Flow Pro Teacher)

2025.02.21.-23. Nicki Vellick (Inside Flow Senior Teacher)

2025.03.28.-30. Hie Kim (Inside Flow Pro Teacher)

2025.03.30 Inside Flow koncert**

Firdays 14:30-18:00 ° Saturdays 10:00-17:00 ° Sundays10:00-16:00

Pirce: 950,00 €​

Location: Sanara Holistic Healing and Yoga Center, Szervita tér 3., 1052 Budapest

Language of the training: english

 

1. Connection between breath and movement in Vinyasa Flow 

You will learn how to bring your breath and movement together in harmony in vinyasa flow.
Graceful, honey-like movements combined with steady, even breath will allow you to dive deeper
into your flow practice and tap into your true physical and emotional strength.
You will also learn how to pass this on to your students for an optimal Inside Flow experience.

 

2. Music Theory & Teaching On Beat

You will learn how to analyze songs for your Inside Flow classes – “where is the verse?” “How long is the chorus?” “How many breaths make up the bridge?” We will take a close look at how to count the beats, create harmonious playlists, and use music in the room.

 

3. Creative Flow Creation – Flow Factory

How is an Inside Flow created? Which asanas make sense in which order? How do you make your transitions smoother? How is an Inside Flow structured? We will look at these questions and more, creating flows in groups. You will learn how to express yourself using Inside Flow with space for creativity within a clearly defined structure.

 

4. Sequencing – Class Structure

Once you’ve learned to teach on beat and how Inside Flows are structured, you’ll learn how to teach these flows to your students and how to plan and structure your Inside Flow classes. We will look at different ways to break down your sequences, which order to teach them, and how to support your students when learning how to move on beat to the music. Using the systems and didactic methods we learn here, you’ll not only create great Inside Flow classes but also transform your other yoga classes too.

 

5. Playlist and Storytelling

Emotion plays a key role in Inside Flow. On the one hand, you’ll learn how to use music to create specific emotional energy in the room. On the other, we’ll look at ways to incorporate emotional themes into your Inside Flow classes to pick up your students on all levels. This is where breath, movement, and music come together to create a practice for body, mind, and soul.

 

6. Certification and Licencing

The Inside Flow teacher training is internationally recognized and complies with American Yoga Alliance (AYA) guidelines. Once you have completed the teacher training and passed your exam, you will receive your Inside Flow certificate.
Please note: Inside Flow is a registered trademark. Those who teach Inside Flow are required to register on insideflow.com and pay an annual licensing fee.

 

7. Requirements

To take part in this teacher training, you should have completed your 200-hour yoga teacher training. In individual cases, you can also take part based on experience as a group fitness trainer. However, the Inside Flow teacher training does not include detailed consideration of asana alignment, so a general knowledge of yoga is required. A strong vinyasa practice, understanding of and passion for music, and of course, creativity is beneficial.

More Information & signing up: hello@hbjoga.com​ 

** The Inside Flow concert is going to be held at a mimimum of signed up participant. If the minimum is not reached the last sunday is going to be a normal training day.

bottom of page